Muista haasteista Helmetin 50 kohtaa sain täyteen jo kesällä (aina yhtä kivaa, odotan jo seuraavaa!). Keväällä osallistuin novellien lukemiseen, Muuttoliikkeessä-haasteeseen listasin peräti kymmenen teosta, mutta Kukko kainalossa keräsi vain kolme kaakkoisaasialaista kirjaa (jos saan sen kolmannen luettua ennen vuodenvaihdetta!). Heti alkuvuodesta sain kunnian kirjoittaa Sofi Oksasen Puhdistuksesta Ylen Kirjojen Suomi -hankkeeseen, jossa kirjabloggarit olivat näkyvästi mukana.
Millaisia kirjoja luin? 74 kirjasta valtaosa on naisten kirjoittamia (45) ja samoin yli puolet on kotimaisia (44). Suurin osa kirjoista on romaaneja, joihin mahtuu pari taiteilijasta kertovaa elämänkertatyyppistä romaania sekä peräti 20 jännitystä sisältävää kirjaa. Osa niistä perinteisiä dekkareita, mutta muunlaistakin jännitystä löytyi. Novellikokoelmia listassa on neljä; niiden lisäksi luin pari yksittäistä novellia muista kokoelmista. Tietokirjoja luin vain yhden. Tämä on jatkuva henkilökohtainen haasteeni, jota en siis kyennyt kohentamaan tänäkään vuonna. Poissaolollaan loistavat myös vaikkapa sarjakuvateokset, joita minun oli tarkoitus myös lukea. Jos jännityksen lisäksi joku teema näkyy selvästi, se on sodat ja vainot, joita löytyy noin kymmenestä teoksesta. Sodat aiheuttivat valitettavasti jo loppukeväästä niin pahaa oloa, että pidin muutaman kuukauden tauon, kunnes syksyn alkaessa uskalsin taas palata niiden pariin, Suomi100-huuman kannustamana.
Kirjailijoista viisi toistuu listassani tänä vuonna kaksi kertaa. He ovat Elina Hirvonen, Sadie Jones, Fred Vargas, Ian McEwan ja Anneli Kanto. Ihan huikeita kirjoittajia kaikki! Parhaimpien teosten valinta on aina vaikeaa, mutta päätin silti nostaa muutaman teoksen muiden yläpuolelle. Näitä kahdeksaa ylistän:
- Anna-Kaari Hakkaraisen Kristallipalatsi
- Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe
- Sara Stridbergin Niin raskas on rakkaus
- Mila Teräksen Jäljet
- Tiina Laitila-Kälvemarkin Seitsemäs kevät
- Ian McEwanin Pähkinänkuori
- Anneli Kannon Lahtarit
- Selja Ahavan Ennen kuin mieheni katoaa
Leppoisaa ja kirjallista joulua sekä onnellisia lukuhetkiä vuodelle 2018! ♥
Sinulla on ollut kiva lukuvuosi <3 Tykkään listallassi olevasta Ahavan kirjasta, samoin Teräksen Jäljet teoksesta. laitila -Kälvemarkin Seitsemäs kevät on todella upeaa tekstiä. Stridsbergin ja Doerrin teokset ovat upeita lukuelämyksiä suorastaan. Hienoa, että sait luettavaksi Puhdistuksen.
VastaaPoistaMinä tunnen itseni lukijana, enkä siksi halunnut osallistua 100 suomalaisen kirjan lukemiseen. Olisi ollut liikaa paineita.
Hyvää jouluviikkoa <3
Joo, päätin syksyn alkaessa etten ota paineita sadan kirjan kanssa ja niinpä se jäi. Hyvää joulua sullekin!
PoistaHieno kirjavuosi tosiaan! Minullakin on ollut ongelmia tietokirjojen kanssa, tänä vuonna olen muistaakseni lukenut kaksi, vaikka paljon kiinnostavia aiheita ja kirjoja olisi tarjolla. Pitäisi ehdottomasti skarpata tämän kanssa! Tuota Helmetin haastetta odotan nyt innoissani, en ole koskaan aiemmin tehnyt sitä, mutta nyt ajattelin vihdoin kokeilla ja toivottavasti onnistuakin
VastaaPoistaHelmetit on olleet tosi kivoja, mulla oli nyt kolmas vuosi. Onnistut varmasti!
PoistaMukavaa, että osallistuit Muuttoliikkeessä-haasteeseen hienolla panostuksella. Tutustun koosteeseesi paremmin lähempänä vuodenvaihdetta. Kukko kainalossahan jatkuu muuten tammikuun lopulle, jos vielä olisi jokin kirja mielessä... ;) Uutta Helmet-haastetta odottelen minäkin!
VastaaPoistaJoo, huomasin saman, saan aikaa kukkoilla vielä :)
PoistaMahtava kirjavuosihan Sinulla on takana! Huomasin, että parhaiden kirjojen listaltasi olen lukenut vain kolme kirjaa - sain siis muistutuksen noista hyvistä kirjoista. Lukemisemme näyttävät siinä mielessä profiileiltaan samankaltaisilta, että kotimaista ja naisten kirjoittamaa kirjallisuutta on suurin osa.
VastaaPoistaBlogiharrastuksesta on kovasti iloa ja haasteet tuovat siihen oman säpinänsä. Loppuvuodesta tahti hiipui mutta eipä sitä kannata surra :)
Poista