28.10.2016

Viikonloppu Helsingin kirjamessuilla

Yksi vuoden kohokohdista, johon olisi ihanaa heittäytyä neljäksi päiväksi, mutta niinhän se menee, että työ estää kokopäiväisen harrastamisen. Onneksi minulla on kuitenkin mahdollisuus viettää messuilla kaksi kokonaista päivää. Muistan vielä sen tunteen, kun viime vuonna astuin ensimmäistä kertaa Messukeskuksen aulasta portaat alas kirjojen täyttämään valtavaan halliin. Pää oli pyörällä ensimmäiset tunnit, mutta kun pääsin sinuiksi ihmismassan ja ohjelmatarjonnan kanssa, en olisi halunnut lähteä enää koskaan pois.

Tänä vuonna kävin maistelemassa messutunnelmaa jo neljä viikkoa sitten Turussa. Osa esiintyjistä ja haastateltavista on Helsingissä samoja, mutta ohjelma on jälleen kerran niin valtavan runsas, ettei päällekkäisyyden vaaraa ole! Lauantaina vietän aamupäivästä aikaa bloggaajaystävieni seurassa ja kello 14 - 15 päivystän kirjabloggaajien osastolla 6t139. Tervetuloa piipahtamaan! Tässä poimintoja kaikesta muusta mitä käyn kuuntelemassa, jollen pengo loputtomia kirjalaareja:

Lauantai 29.10.

13.00 Takauma - Suomen kirjailijaliitto esittää: Oikeista ihmisistä
Millaista on kirjoittaa ihmisestä, joka on todellinen historian henkilö? Mukana mm. Heidi Köngäs, joka kirjoitti hienon teoksen Hertta Kuusisesta viime vuoden lopulla.

15.00 Mika Waltari - Dekkarilauantai: Kuinka dekkari rakennetaan?
Neljän eri kustantamon dekkarikirjailijat keskustelevat tavastaan rakentaa juoni, miljöö ja henkilöt. Yksi haastateltavista on Niin With, jonka esikoisdekkari Lähettäjä tuntematon oli varsin viihdyttävä.

15.30 Aleksis Kivi - HS Tähtihetki: Tommi Kinnunen
Lopotille olisi varattu puolentoista tunnin mittainen lukupiiri, mutta luulenpa, että käyn kuitenkin kuuntelemassa haastattelun. Joko Kinnunen paljastaa, milloin hänen tarinansa jatkuu?

17.00 Kirjakahvila - Laura Gustafsson ja Korpisoturi
Joulupukki, jos luet blogiani, tässä on kirja, jota toivon joululahjaksi!

Sunnuntai 30.10.

11.00 - Kirjakahvila - Terhi Rannela ja Frau
Romaani pelätyn natsipyövelin vaimosta oli vakuuttavaa luettavaa. Roman Schatz haastattelee.

12.00 Katri Vala - Pajtim Statovci ja Tiranan sydän
Mielenkiintoiselva vaikuttava kirja, jota luen parhaillaan!

14.00 Aleksis Kivi - HS Tähtihetki: Pirkko Saisio
Okei, kuuntelin Saision haastattelun Turussakin, mutta minkäs teet, kun tekee mieli kuunnella uudelleen! Mies, ja hänen asiansa odottaa kirjahyllyssä vuoroaan. Olisipa se jo pian!

15.30 Aleksis Kivi - HS: Esikoiset lavalla
Helsingin Sanomat julkistaa esikoiskirjapalkintonsa voittajan 16.11., mutta sunnuntaina kandidaatit ovat lavalla ja saavat kertoa lyhyesti teoksistaan. Minulle mieluisia esikoisia ovat tänä vuonna olleet Inkeri Markkulan Kaksi ihmistä minuutissa, Minna Rytisalon Lempi ja Tiina Lifländerin Kolme syytä elää.

16.30 Aino - Elämän käännekohdat
Millä tavalla elämän käännekohdat vaikuttavat romaaneissa? Mukana keskustelemassa kirjoistaan mm. Riitta Jalonen (upea Kirkkaus) ja Anna-Kaari Hakkarainen, jonka Kristallipalatsin olen laittanut syksyn lukulistalleni.

Antoisaa messuviikonloppua meille messuilijoille ja nautinnollista lukuviikonloppua teille, jotka ette tällä kertaa pääse mukaan!

1 kommentti:

  1. Meille perjantai oli ainoa messupäivä, aivan liian vähän. Kaksi päivää olisi ollut parempi. Ensi vuonna viisastuneena siis. Hyviä messuja!
    Tiia

    VastaaPoista