2.11.2018

Sarjakuvahaasteen päätöspostausHurja Hassu Lukija aloitti vuodenvaihteessa haasteen, jolla hän haluaa kannustaa lukemaan ja bloggaamaan sarjakuvia. Haaste tuli minulle todellakin tarpeeseen, sillä sarjakuvien lukeminen kiehtoo, mutten tee sitä koskaan tarpeeksi. Samaan aikaan ihailen kuitenkin kateellisena kaikkia niitä upeita teoksia, joista muut bloggaavat. Haasteen kotisivuilta löytyy lisää tietoja ja lukuvinkkejä avuksi niille jotka vielä etsivät hyviä sarjakuvia.

Alla oma listani. Ihan niin paljon en saanut aikaiseksi, kuin ajattelin, mutta olen kuitenkin ihan tyytyväinen näihinkin yhdeksään albumiin tai sarjakuvaromaaniin.


Kuten odottaa saattaa, lukukokemukset olivat hyvin erilaisia, eli sarjakuvat taipuvat moneksi. Ahtisen, Satrapin sekä Niemisen ja Vehkoon teosten kohdalla mieleenpainuvinta oli niiden kantaaottavuus, suorasukaisuus ja ilmaisun vahvuus. Sarjakuva pystyy kuviensa ansiosta sanomaan enemmän kuin pelkkä teksti. Näissä teoksissa oli voimaa ja ne jäävät mieleen pitkäksi aikaa!

Scandorama ei ollut tyyliltään ihan minun makuuni enkä saanut siitä irti sitä, mitä olisi kannattanut saada, sillä kantaaottava sekin on. Niemensivun ja Eisnerin teoksissa sen sijaan tunnelmoidaan menneisyydessä, suomalaisissa suviöissä ja New Yorkissa. Oikein mukavia tarinoita! 

Lipaston päällä odottaa lukuvuoroaan sarjakuvaromaani Habibi, paksu teos joka on lainassa ystävältä ja joka ei tähän haastekoontiin ehtinyt. Vaikken sarjakuviin loppujen lopuksi paljon käyttänytkään aikaa, teki haaste tehtävänsä eli onnistui kannustamaan minut niiden pariin. Seuraavat teokset ovatkin jo mielessä!

6 kommenttia:

 1. Minäkin olen ollut sarjakuvista ihan innoissani. Strömquist vielä puuttuu listaltasi - siinä vielä lisää yhteiskunnallisuutta. Täytyy muistaa koota kokemukset pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lisää hyvin vinkkejä otetaan vastaan!

   Poista
 2. Will Eisnerin hienon sarjakuvan olen poiminut omallekin lukulistalleni, mutta en ehkä enää tähän haasteeseen ehdi sitä lukemaan. Listaltasi olen lukenut Satrapin molemmat kirjat, ja ne ovat kyllä todella ajatuksia herättävää sarjakuvaa. Minulla on oma haaste vielä vähän kesken... pitää koettaa saada bloggausjonon sarjakuvat blogiin asti tämän kuun aikana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satrapi on minulle SE joka avasi sarjakuvaromaanien maailman ja siksikin rakas.

   Poista
 3. Vihan ja inhon internet ja Elias kiinnostavat minua, pitäisi laittaa muistilistalle kirjastoreissua varten. Itse ajattelin vielä pari kirjaa ehtiä tähän haasteeseen lukemaan, vaikka lista on jo pitkä. Olen innostunut sarjiksista ihan uudella tavalla.

  Oletko lukenut Timo Mäkelän sarjakuvia? Minua ne ovat ihastuttaneet. Vanhaa Helsinkiä ja monia muita teemoja, suosittelen!

  VastaaPoista