20.7.2018

Naistenviikon nimipäiväsankari Reetta ja sarjakuvatarinoita

Reetta Niemensivun sarjakuvatarinoita. Suuri Kurpitsa 2010 - 2013.Lempi ja rakkaus

Niemensivun ensimmäinen sarjakuvaromaani kertoo hänen Lempi-mummunsa elämästä. Lempi rakastuu Väinöön, mutta asiat eivät etene nuorten toivomalla tavalla. Maaseudulla on omat sääntönsä ja juoruakkansa. Sarjakuvatarina jättää paljon auki keskittyen Lempin kannalta olennaisimpiin tunteisiin ja käänteisiin. Niin Lempi kuin rakkauskin on itsepäistä ja rohkeaa.Aavepianisti ja muita kertomuksia

Toisen albumin kuvat kumpuavat tositapahtumiin perustuvista kummitustarinoista. Eletään entisaikoja kuten ensimmäisessäkin albumissa. On pappilassa pianoa soittava kummitus, vanha arkku jonka varastetut tavarat kolistelevat öisin, metsässä naukuva kissa ja aaveet jotka eivät osallistu kolehtiin!Saniainen kukkii juhannuksena.

Parkanon kirkkoon iski salama juhannuspäivänä vuonna 1928. Onnettomuuteen perustuva sarjakuvaromaani kertoo pojista jotka pyöräilevät kirkolle katsomaan tyttöjen ripille pääsyä. Juhannus on tulvillaan mahdollisia ihastumisia, taikoja tulevan puolison näkemiseksi, kaikenlaisia tulevaisuuden haaveita. Albumeista kolmas on kaikkein paksuin.Niemensivun sarjakuvia on mukava lukea ja katsella. Niissä on paljon tuttua, kuten vanhoja perinteitä, maalaisyhteiskunnan asenteita ja nuorten ikiaikaisia unelmia. Dialogit ovat paikoin suorastaan herkullisia!

Nämäkin sarjakuvat osallistuvat sarjakuvahaasteeseen. Helmet-lukuhaasteessa kuittaan näillä kohdat 41: Valitsit kirjan sattumanvaraisesti ja 43: Suomalainen kirja, joka on käännetty jollekin toiselle kielelle. Toisen ja kolmannen albumin tekstit on nimittäin käännetty alalaitaan myös englanniksi. Goodreadsin haasteessa saan kuitattua kohdat 6: A book originally written in a language other than English ja 44: A ghost story.

4 kommenttia:

 1. Olen lukenut kaikki kolme albumia ja ihastunut Reetta Niemensivun kuvallisiin vanhan ajan tarinoihin. Niitä voisi lukea lisääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikakausi onkin näissä ihanalla tavalla vahvuus. Minäkin toivon että lisää tulee.

   Poista
 2. Haluan ehdottomasti lukea kaikki Niemensivun albumit. Saniainen kukkii juhannuksena on jotenkin vastustamaton: nuorten poikien ja tyttöjen olemukset tulevat hyvin eläviksi ja kaikki se juhannuksen taika on täynnä odotuksia ja salaperäistä taikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannus-albumi on näistä ehkä vahvin ja ehjin kokonaisuus, mutta sitä samaa vanhan ajan taikaa on kaikissa.

   Poista