27.9.2016

Viikonloppuna: Turun kirjamessut!

Tuleva lauantai jännittää hieman, sillä lähden ensimmäistä kertaa Turkuun kirjamessuille! Olen valmistautunut huolella: lukenut messuohjelman ja valinnut päivän kiinnostavimmat kohteet, ostanut aamuksi bussilipun ja illaksi junalipun, ja selvittänyt miten Turussa pääsee messukeskukseen. Suunnittelu on ehdottomasti osa hauskuutta! Tänään minua odotti eteisen lattialla kirje, jonka sisältä löytyi bloggaripassi

Aloitan kello 11 aiheella Kieli kirjailijan kotina: Millaista on kirjoittaa suomeksi vieraassa kieliympäristössä? Millaista on kirjoittaa suomeksi kirjailijana, jolla on toinenkin äidinkieli? Heti tämän perään alkaa paneelikeskustelu aiheesta Migration and Literature. Keskustelu on kuitenkin aika pitkä, joten livahdan sieltä kesken kaiken kuuntelemaan Jari Tervoa, joka kertoo uutuusteoksestaan Matriarkka.

En tiedä, missä välissä syön lounasta, sillä heti Tervon perään pitäisi ehtiä kuunnella Pirkko Saisiota. Hänen uutuutensa Mies, ja hänen asiansa kiinnostaa kovasti. Kuten myös nainen itse! Iltapäivällä käyn kuuntelemassa Minna Rytisaloa ja Inkeri Markkulaa, kun he kertovat kesän esikoisteoksistaan. Markkulan teoksen luin juuri viime viikolla ja pidin kovasti. Lempin saan huomenna kirjastosta, mutta en taida ehtiä lukea sitä ennen messuja.

Iltapäivä jatkuu dekkareiden parissa. Matti Rönkä ja Outi Pakkanen kertovat Tuula-Liina Variksen haastattelussa, millainen on dekkarikirjalijan työpäivä. Kello kolmen jälkeen en sitten vielä tiedä, mihin repeän, sillä osittain päällekäin esiintyy monta mielenkiintoista kirjailijaa: Linnea Alho, Juha Itkonen, Eppu Nuotio ja Pirkko Soininen sekä Antti Tuomainen. Samaan aikaa olisi myös paneelikeskustelu dekkarigenren kansainvälisyydestä (Global and Local). Ennen kuin lähden tapaamaan kummejani kaupungille, ehdin kuunnella lisää dekkareista ja jännityksen menestysresepteistä. Mukana keskustelussa mm. Saara Kesävuori, jonka uutuudesta bloggasin samoin viime viikolla.

Kunhan messut ovat takanapäin, kirjoitan kokemuksista ja tuntemuksista!

4 kommenttia:

 1. Oi, mahtavia ja mukavia kirjamessuja Turkuun! :-) Olet menossa kuunntelemaan kiinnostavia keskusteluja; jään odottamaan innolla messupostaustasi. <3 Itse en ole koskaan käynyt vielä Turun kirjamessuilla, mutta onneksi Helsingin omat ovat piakkoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaimaseni! Ihanaa, että Helsinki(kin) on pian <3

   Poista
 2. Ihanaa reissua, Kaisa! <3 Minäkin jään odottamaan messukuulumisia. Varsinkin tuo Saisio kiinnostaa.

  Pianhan päästään sitten Helsinkiinkin. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elina! Saisio pitäisi todellakin lukea piakkoin.

   Poista