11.5.2017

Hups! Kirja hyllyssä täytti kaksi vuotta!

Itse asiassa se oikea synttäripäivä oli jo melkein kuukausi sitten, mutta jotenkin asia pääsi unohtumaan. Päätin kuitenkin kirjoittaa pienen postauksen syntymäpäivän kunniaksi ja ihan omaksi ilokseni.

Miksi aloitin kirjablogin?

Ystäväni Elina (Luettua elämää) oli houkutellut minua mukaan tämän harrastuksen pariin jo aikaisemmin, mutta sinä iltana kun hän ja kaksi muuta bloggaria (P. S. Rakastan kirjoja -blogin Sari ja Kannesta kanteen -blogin Kaisa) pitivät esitelmän kirjablogeistaan eräässä tilaisuudessa Tampereella, koin valaistumisen ja ryntäsin Bloggerin pariin jo samana iltana. Tuo tapahtui siis reilut kaksi vuotta sitten. Tällä viikolla sain olla samassa seurassa pitämässä samanlaista esitelmää Sampolan kirjaston lukupiiriläisille. Hienoa olla osa tällaista porukkaa!

Mikä tässä on niin kiehtovaa?

Olen (näköjään) hulluna haasteisiin ja kuten yläpalkeista voi tarkistaa, olen tälläkin hetkellä useammassa lukuhaasteessa mukana. Osa haasteista on oikeasti haastavia, osa kepeämpiä tai muuten helpompia tarpoa läpi. Niistä on kaikista kuitenkin se ilo ja hyöty, että maailmankuva laajenee ja kirjakimara monipuolistuu jatkuvasti. Yritän samalla myös kerryttää teoksia maailman eri kolkista omaan maailmanvalloitushaasteeseeni, jonka kopioin Suketukselta (Eniten minua kiinnostaa tie -blogi). Kiehtovaa on nimittäin myös lukea ja selailla muita kirjablogeja, saada ideoita, oppia uutta ja keskustella kirjoista. Sillä sitähän tämä harrastus on parhaimmillaan: keskustelua kirjoista!

Mitä luen?

Tein hieman tilastoa. Olen lukenut 176 teosta, joista selvästi yli puolet (102) on naisen kirjoittamia. Genreistä yleisin on romaani, mutta etenkin novellihaasteet ja -maratonit ovat lisänneet novellien osuutta. Näytelmiä olen tainnut lukea vain kaksi, ja runojakin vain osana Lauri Viidasta kertovaa tietokirjaa. Tietokirjoja on niin ikään vain muutama, pääosin elämäkerrallisia teoksia. Sarjakuvakirjoja mukana on vain yksi.

Vasemman laidan sivupalkeista voi luntata, että Alice Munron, Kari Hotakaisen, Kate Atkinsonin, Liane Moriartyn, Pirkko Saision ja Saara Kesävuoren kirjoja olen lukenut eniten. Mukavan monipuolinen kuusikko. Kirjailijoita on kertynyt yhteensä 143. Lainaan kirjoja paljon kirjastosta ja yritän tietysti kahlata läpi myös oman hyllyni lukemattomia, mikä ei kuitenkaan niitä näytä vähentävän (kuten monilla!), sillä välillä on pakko ostaa uusia!

Luokitus-sivupalkki kertoo, että yleisimmät tunnisteeni ovat dekkari ja jännitys, historia, lapset ja nuoruus, naiset, parisuhde, perhe ja sukupolvet. Kotimaisia kirjoja olen lukenut enemmän kuin ulkomaisia, 97 kappaletta. Suomen ulkopuolelta eniten luen brittiläisiä, yhdysvaltalaisia ja skandinaavisia teoksia.

Mitä seuraavaksi?

Haasteiden kanssa edeten, kesälomaa odotellessa. Onko kylmä kevät masentanut vai miksi olen ollut viime aikoina niin hidas ja saamaton? Huhtikuun neljä kirjaa kuukaudessa -tahti ei edesauta pääsemään sataan kirjaan vuodessa. Ehkä täytyy vain myöntää että se taitaa olla liikaa. Tai sitten haen kirjastosta kasan sarjakuvakirjoja avuksi! Se oli nimittäin vuodenvaihteessa yksi itselleni asettamani tavoite: lukea enemmän sarjakuvia. Heinäkuussa pyhitän naistenviikon naisille ja osallistun klassikkohaasteeseen. Syksyllä innostunen uutuuksista ennen kirjamessusesonkia ja vuodenvaihteessa pähkäilen, mitkä teokset olivatkaan vuoden parhaimpia. Koko blogiaikani suosikkia en suostu valitsemaan - se olisi ihan liian vaikeaa - mutta kuvasta löytyvät oman kirjahyllyni parhaat teokset :)

20 kommenttia:

 1. Onnea ihanalle blogillesi, Kaisa V! <3 Olen niin iloinen, että aloitit bloggaamisen ja oli ilo olla juhlistamassa tätä blogielämää kanssasi toissapäivänä Sampolassa.

  Kohti uusia kirjoja ja uusia haasteita! Kohti uusia blogivuosia ja loistavia lukukokemuksia! <3

  VastaaPoista
 2. Onnittelut kaksivuotiaalle blogille! Oli mukava lukea mietteitäsi.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut blogillesi ja sinulle ja mukavaa bloggailua jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on kiva bloggailla hyvässä seurassa :)

   Poista
 4. Onnea kaksivuotiaalle blogillesi! :) Blogimme ovat melkein samanikäisiä. Välillä minunkin lukutahtini hidastuu - siksi en edes yrittänyt ottaa tavoitteeksi lukea sataa kirjaa vuodessa. :P Sarjakuvat ovat kuitenkin erinomainen tapa kiriä tahtia.^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä tuota tavoitetta ole niin pakko saavutella jos alkaa ahistaa :)

   Poista
 5. Paljon onnea! Itse aloitin ensimmäisen kirjablogini 1,5 vuotta sitten, mutta kyllästyin pian Wordpressiin, ja tämä Bloggerissa oleva blogini täyttää ensi viikolla vuoden, eli synttäreitä tiedossa minullakin! :)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut pirteälle 2-vuotiaalle. :) Kirjabloggaus on kiva harrastus, joka kyllä vie mukanaan. Kirjoitteluintoa siis jatkossakin. :)

  VastaaPoista
 7. Onnea kaksivuotiaalle :)
  Kirjabloggaus on hieno harrastus. Jostain syystä vain aloitin aikanani, myöhemmin on tullut luettua kirjablogeja, Elinalla on mukava blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elinan blogi oli tosiaan yksi esikuvistani :)

   Poista
 8. Onnea hurjasti vielä jälkikäteen kaksivuotiaalle ihanalle blogillesi ja sen huipulle emännälle! <3 On niin parasta, että saimme sinut innostumaan ja että olit mukana Sampolassa. <3

  VastaaPoista
 9. Onnea kaksivuotiaalle! Täällä on aina ilo käydä, kirjoitat lukemastasi hyvin ja innostavasti.


  VastaaPoista