27.10.2021

Mitä odotan Helsingin kirjamessuilta?

Pidin vuosi sitten kovasti kirjamessuista verkossa ja oli hienoa, että korona-aikana sellaisia järjestettiin. Kotona oli yllättävän mukava keskittyä kuuntelemaan ohjelmaa, jota pystyi seuraamaan ihan omaa tahtia. Livetapahtuma on tietysti jotain ihan muuta ja kuuluu olennaisesti syksyyni. Vaikka en usko, että paikan päällä Messukeskuksessa pystyn keskittymään ohjelmaan yhtä hyvin kuin kotona, ympäröivä hälinä, ihmispaljous, kirjahyllyt ja kirjalaarit kuuluvat asiaan. Ehkä tapaan myös muita bloggareita!

Pääsen mukaan vasta lauantaina aamupäivästä alkaen, joten tähän keräämäni ohjelmaideat alkavat siitä. 

 • Senaatintorilla klo 10.30: Ville Elorannan ja Lotta Jalavan uutuuskirja Sana sanasta on kuin tehty minulle. Vaihtoehtoisesti samaan aikaan Hakaniemessä voisin käydä kuuntelemassa maailmantähti Paulo Giordanoa.
 • Klo 11 Suomen tietokirjailijat ry. jakaa tietokirjailijapalkintoja Kruununhaassa. 
 • Klo 12 pysyn Kruununhaassa, jossa Ville Niinistö haastattelee Risto Isomäkeä aiheesta Ruoka, ilmasto ja terveys.
 • Suomen Kirjailijaliiton ohjelma Töölössä on aina hyvä, joten sinne voi suunnata periaatteessa milloin tahansa, kun on aikaa tai kaipaa jaloille lepuutusta.
 • Klo 14 haastatellaan Koko Hubaraa Senaatintorilla uudesta teoksesta Bechi. Heti sen perään jään Senaatintorille kuuntelemaan, kun Katja Kettu haastattelee Ismo Alankoa. 
 • Jos Senaatintorilla on hirveä tunku, kuten yleensä on, voisin yrittää mahtua Hakaniemeen, jossa haastatellaan Anneli Kantoa teoksesta Rottien pyhimys. Tämä on lukulistallani.
 • Ohjelma jatkuu Hakaniemessä 15.30. Englanninkielinen haastattelu teoksesta Aleppon mehiläistarhuri. Syyria kiinnostaa jo työni puolesta.
 • Klo 16 haastatellaan Senaatintorilla Laura Malmivaaraa teoksesta Vaiti. Kirjaston varausjono tähän on pitkä! 
 • Samalla lavalla klo 17.30 olisi vuorossa Matti Rönkä ja teos Surutalo
 • Jos vielä jaksan, illansuussa klo 19 on Suomenlinnassa esillä Pauli Jokisen teos Verikoirat ja muita terroristeja sortokauden Helsingissä. Tämäkin tietokirja on minulla varausjonossa.

Sunnuntaina päiväni messuilla on huomattavasti lyhyempi ja väljempi:

 • Aamupäivällä 10.30 Senaatintorilla jaetaan Helsingin Sanomien esikoiskirjailijapalkinto. Tämä on minulle jokavuotinen ohjelmanumero. 
 • Pitkän tauon (jonka käytän todennäköisesti kirjojen hankkimiseen ja seurustelemiseen) jälkeen minulla on suunnitelmissa ainoastaan Senaatintori. Klo 15 siellä haastatellaan Jenni Pääskysaarta teoksesta Mielen maantiede ja heti perään Rosa Liksomia romaanista Väylä, joka kuuluu ehdottomasti syksyn merkkiteoksiin.

Nähdään messuilla!

4 kommenttia:

 1. Hyviä messuja!Postaathan sitten messukokemuksista. Itse en pääse tällä kertaa mukaan, kun meillä on täällä tyttärelleni syntynyt vauva sunnuntaina ja olen mukana hoitohommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä postaan. Paljon onnea isoäidille! <3

   Poista
 2. Minä taidan levätä sunnuntain, mutta muina päivinä liehunen paikalla. Hyvä vinkki tuo Töölö ja kirjailijaliitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijaliiton esityksistä olen aina pitänyt :)

   Poista