13.1.2016

Blogistanian kirjallisuuspalkinnot
Kirjabloggaajat äänestivät vuoden 2015 parhaat kirjat neljässä eri kategoriassa: Blogistanian Finlandia eli kotimainen kaunokirjallisuus, Globalia eli käännöskirjallisuus, Kuopus eli lasten- ja nuortenkirjallisuus, sekä Tieto, tietokirjallisuus.

Kirja hyllyssä osallistui vain Blogistanian Finlandian ja Globalian äänestykseen, sillä muista kategorioista en ole lukenut riittävästi pystyäkseni arvioimaan parhaimmistoa. Julkaisen tässä omat ääneni ja sen jälkeen Blogistanian tulokset.

Blogistanian Finlandia järjestettiin nyt viidettä kertaa. Aiemmin on palkittu Anni Kytömäen Kultarinta (2014), Pauliina Rauhalan Taivaslaulu (2013), Aki Ollikaisen Nälkävuosi (2012) ja Katja Ketun Kätilö (2011). Finlandiaa emännöi blogi Kulttuuri kukoistaa.

Minun pisteeni menivät seuraaville teoksille:

Leena Krohn: Erehdys (3 pistettä)
Selja Ahava: Taivaalta tippuvat asiat (2 pistettä)
Heidi Köngäs: Hertta (1 piste)

Blogistanian Finlandian palkintosijoille kipusivat:

Laura Lindstedt: Oneiron - ylivoimainen voittaja!
Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki - monissa blogeissa ylistetty
Katja Kettu: Yöperhonen - tiukasti kolmoseksi

Voittaja on siis sama kuin virallisen Finlandian voittaja. Näin ei ole tainnut vielä kertaakaan käydä. Onnea Laura Lindstedtille! Minun suosikeistani niinikään Finlandia-kuusikkoon yltänyt Ahavan teos ylsi tällä kertaa Blogistanian viidennelle sijalle. Äänestykseen osallistui 44 kirjabloggaajaa ja ääniä annettiin 47 teokselle.

Myös Blogistanian Globalia järjestetiin viidettä kertaa. Vuonna 2014 palkittiin Kate Atkinsonin Elämä elämältä, 2013 Haruki Murakamin 1Q84, 2012 Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi ja 2011 Sarah Watersin Vieras kartanossa. Globaliaa emännöi Kirjallisena.Minna.

Annoin pisteeni näille teoksille:

Audrey Magee: Sopimus (3 pistettä)
George Saunders: Joulukuun kymmenes (2 pistettä)
Jean Paul Didierlaurent: Lukija aamujunassa (1 piste)

Blogistanian Globalian parhaiksi äänestettiin:

John Williams: Stoner - jo blogien perusteella ennakkosuosikki!
Audrey Magee: Sopimus (Jee!)
Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe

Luin varsin vähän tuoretta käännöskirjallisuutta, mutta en ole yllättynyt että parhaaksi äänestämäni Sopimus ylsi Blogistaniassakin toiselle sijalle. Onnea ylivoimaiselle Williamsille!

Tietokirjallisuuden parhaiksi äänestettiin Bea Uusman Naparetki - minun rakkaustarinani, Päivi Heikkilä-Halttusen Lue lapselle! sekä Satu Rämän Islantilainen voittaa aina. 

Kuopuksen eli lastenkirjallisuuden parhaimmistoa olivat viime vuonna Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä, Anu Holopaisen Ihonalaiset sekä Timo Parvelan, Björn Sortlandin ja Pasi Pitkäniemen Kepler62 - Kirja yksi: kutsu. Onnea kaikille!

2 kommenttia:

  1. Meillä on Finlandiassa kaksi samaa: Krohn ja Ahava - minulla ne vain ovat toisinpäin. :)

    Ja Joulukuun kymmenes minulla on kesken, ja sehän on tosiaan ihan mahtava kirja!

    VastaaPoista
  2. Tämä on jäänyt kommentoimatta, mutta ihanaa, että Erehdys sai pisteitä! Tuo Joulukuun kymmenes kiinnostaa kovasti.

    VastaaPoista