6.1.2019

Hyllynlämmittäjä 2019

Vuosi sitten kirjoitin näin: "Koska minun on yleensä lähes mahdoton kieltäytyä haasteista, osallistun tähänkin. Toisaalta tämä haaste tuntuu melko helpolta, sillä siihen valitaan vain kaksitoista teosta. Teosten täytyy löytyä omasta kirjahyllystä ja kyseessä ovat juuri ne kirjat, joita on tullut hankittua mutta jotka ovat vieläkin lukematta - syystä tai toisesta."

Mitenkäs haasteen kävi? Sain luettua YHDEKSÄN kirjaa listaamistani kahdestatoista. Ihan hyvä suoritus! Olen tyytyväinen. Linkistä pääset katsomaan listaani. Lisäsin kirjojen kuvauksen perään kommentin, luinko sen vai en.

Keräsin uuden kasan hyllynlämmittäjiä vuodelle 2019 ja pyrin tietysti lukemaan ne vuoden mittaan. En ottanut mukaan yhtään viime vuonna lukematta jääneistä. Arvelin, että joku syy siihen on ollut, etteivät ne vieläkään maistuneet. Kokeillaan mieluummin uudella pinolla, joka näkyy tässä:


Ylhäältä alaspäin:
 1. Johanna Sinisalo: Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita. Se kuuluisa peikkokirja teki vaikutuksen, joten pitää kokeilla Sinisalolta jotain muutakin. LUETTU!
 2. Heidi Köngäs: Dora, Dora. Könkään naiset Hertta ja Sandra olivat vakuuttavaa luettavaa. Uskon että tämäkin.
 3. Zadie Smith: Nimikirjoitusmies. Valkoiset hampaat on klassikko ja niistä ajoista saakka tämä on odottanut vuoroaan. Kauan on jo odottanut!
 4. Niina Supinen: Mantelimaa. Heräteostos ja lämmittäjistä nuorimpia.
 5. Toni Morrison: Paratiisi. Hyvin kauan hyllyä lämmittänyt klassikko. Ei mitään tekosyitä!
 6. Kari Hotakainen: Bronks. Heräteostos tämäkin muutaman vuoden takaa.
 7. Chimamanda Ngozi Adichie: Puolikas keltaista aurinkoa. Adichie on upea ja ihme kyllä, hänen tunnetuin teoksensa on jäänyt lukematta.
 8. Heidi Jaatinen: Ei saa katsoa aurinkoon. Savonia-palkinnon voittajaa pitää nyt kokeilla, kun omasta hyllystä löytyy. LUETTU!
 9. Antti Heikkinen: Mummo. Tämä lähti mukaan joltain messuilta pari vuotta sitten.
 10. Kari Hotakainen: Juoksuhaudantie. Hmm, kaikkihan tämän tietävät, moni on nähnyt elokuvankin. Minä en ole lukenut enkä nähnyt. LUETTU!
 11. Pasi Pekkola: Lohikäärmeen värit. Herätti huomioni ilmestyttyään muutama vuosi sitten, mutta jämähti hyllyyn.
 12. Kamila Shamsie: Jumala joka kivessä. Shamsien tuore Joka veljeään vihaa on loistava. On varmasti tämäkin.

6 kommenttia:

 1. Hienostihan sinulla meni viime vuoden hyllynlämmittäjähaaste. Itse olen kokeillut tätä kerran ja muistaakseni sain vaivoin luettua 3 kirjaa pinostani ja pari jäi kesken (kierrätin eteenpäin). Ei siis ollut mikään menestys enkä sittemmin olekaan tähän viitsinyt osallistua. :D Sinun pinosi kirjat eivät ole minulle tuttuja kuin nimeltä, mutta Puolikas keltaista aurinkoa lämmittää kyllä minunkin hyllyäni. Tsemppiä haasteeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin olen saanut nämäkin kirjat osaksi muita haasteita, joten vaikkaan, että ihan hyvin menee.

   Poista
 2. Itsekin olen kääntänyt katseeni omaan hyllyyn, ja lukenut niitä, mutta myös lainannut kirjastosta kirjoja jotka olen päättänyt lukea (jo aikoja sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ikuista taistelua omien ja kirjaston kirjojen kesken :D

   Poista
 3. Onpas vaikuttava ja kiinnostava pino. Tein saman tempun, eli kokosin TBR100-listaltani hyllynlämmittäjiä, joita aion lukea Helmetin haasteeseen. Toissa vuonna luin 14 hyllynlämmittäjää, mutta viime vuonna vain 5. Tänä vuonna aion taas yrittää innolla vanhojen lukuhaaveiden kimppuun. Muun muassa Morrisonia on minukin listallani.

  VastaaPoista
 4. Ooh, oletpa saanut hienosti luettua viime vuonna! Muutamia tuttuja kirjoja on pinossasi. Puolikas keltaista aurinkoa on huippu hyvä! Muistan vieläkin sen kesän, kun luin sitä. Mantelimaan luin juuri jouluna, sopii kyllä hyvin sinne. Minäkään en ole nähnyt Juoksuhaudantie-leffaa, mutta kirjan olen kyllä opiskeluaikoina lukenut - joskaan en muista siitä enää oikein mitään. Taisi käydä niin, että Ihmisen osa oli enemmän mieleeni. Myös tuon Jaatisen teoksen olen lukenut ja Dora, doran. Mummon ostin äidilleni joululahjaksi ilmestymisvuonnaan ja hän kehui kirjaa. Itselläni se on vielä lukematta. Tsemppiä ja intoa haasteeseen! :-)

  VastaaPoista