11.12.2016

Kurjen siivellä -lukuhaasteen koonti

Kurjen siivellä -lukuhaasteessa on kerätty itäaasialaista kirjallisuutta: Kiina, Japani, Taiwan, Hong Kong, Macao, Mongolia, Pohjois- ja Etelä-Korea. Aikaa on ollut koko vuosi 2016 ja haastetta emännöi blogi Pinon päällimmäinen.

Haaste oli minulle erittäin hyödyllinen, sillä olen aikaisemmin ollut aika laiska tarttumaan tuon kyseisen alueen kirjallisuuteen - en tiedä miksi. Haasteen avulla tuli tutuksi maita ja kirjailijoita, joihin en välttämättä olisi muuten tarttunut.

Haastemaista osa oli melko haastavia (!), joten ei kai ole yllättävää, että luin Kiinaan ja Japaniin sijoittuvia teoksia enemmän ja osa maista jäi kokonaan kokematta. Tässä listani:
Ehdottomaksi suosikikseni täytyy nostaa Kankimäen ihana tutkimusseikkailu Kiotossa. Kirja on ollut vuosien mittaan paljon esillä blogeissa, enkä ihmettele. Siinä on jotain ihan omanlaistaan viehätystä. Viihdyin hyvin myös Yiyun Lin teoksen kanssa, jossa oli paljon älykästä psykologista pohdintaa ihmisten välisistä kiemuroista. Varsinainen page turner sen sijaan oli Leen Seitsemän nimen tyttö - huima selviytymistarina, kannattaa lukea!

Kiitos sannabananalle loistavasta haasteideasta!

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, kuinka haaste sinulta sujui. Tähän haasteeseen olisi ollut mukava osallistua, sillä aihealue on minulle aika tuntematon...ja olisi ollut minullekin hyödyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyödyksi oli ja nyt on helpompi tarttua alueen kirjallisuuteen :)

   Poista
 2. Sinullehan kertyi paljon tähän haasteeseen. Koetin itsekin lukea Kankimäen kirjaa jossain vaiheessa, mutten päässyt sisälle sen maailmaan en sitten yhtään. Kirja jäi kesken alle 50 sivun. Leen kirjaan voisin tutustua, vaikuttaa todella mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Historiallisesti erittäin mielenkiintoinen on myös Päivien kimallus. Ei ollenkaan niin siirappininen kuin nimi ja kansi antavat ymmärtää, romantiikkaakin toki on, mutta hienostuneella tavalla.

   Poista
 3. Ehdit lukea monta kirjaa! Minulla on Seitsemän nimen tyttö vielä kesken, ja muista olen lukenut Kissavieraan. Luulen, että japanilaisia ja kiinalaisia teoksia suomennetaan enemmän kuin korealaisia, saati sitten mongolialaisia, taiwanilaisia jne.

  VastaaPoista
 4. Tämä oli kiva haaste, sai minutkin tarttumaan muutamaan ohi Murakamin!

  VastaaPoista