21.10.2015

Ihan pian Kirjamessuille!

Tunnustan: en ole koskaan käynyt Helsingin kirjamessuilla. Yritän löytää siihen syitä, kuten pitkän välimatkan, mutta se on vain selittelyä. Nyt kun asun huomattavasti lähempänä, ei vaihtoehtoja ole! Messut on kirjattu kalenteriin hyvissä ajoin ja messulehtinen on luettu tarkasti läpi. Ainoa este on työ. Sen vuoksi päädyin lähtemään messuille vasta lauantaiaamuna, mutta sunnuntainakin aion nauttia tunnelmasta koko päivän. Kaksi päivää on ensikertalaiselle varmasti ihan riittävästi!

Olen hamunnut ohjelmaani kirjailijahaastatteluja, tietoiskuja ja keskusteluita. Olen yrittänyt varata aikaa myös yleiselle haahuilulle, sillä olen kuullut ja lukenut toisten blogeista, että kirjoja kertyy osastoilta mukaan väistämättä eikä paikalla voi olla törmäämättä kirjakavereihin. Ja pitäähän ihmisen välillä saada muutakin kuin hengenravintoa!

Lauantain aloitan Parnasson kirjallisuuskeskustelulla Kullervossa kello 11. Sen jälkeen on Aleksis Kivi varmasti ihan tupaten täynnä, kun Sauli Niinistö ja Jörn Donner keskustelevat kirjallisuudesta. Näiden jälkeen yritän tavata ystäviä ja haukata palan evästä.

Iltapäivällä jatkan niin ikään varmasti hirveän suositussa tähtihetkessä, kun Aleksis Kiven lavalla on Sofi Oksanen kello 14. Ennen kuin Riikka Ala-Harja esiintyy samalla lavalla tuntia myöhemmin, piipahdan Takaumassa kuuntelemassa, millainen on kirjailijan vuosi. Sitä ovat valottamassa JP Koskinen ja Kaari utrio. Loppupäivän haluan keskittyä antikvariaatteihin ja kustantamoiden osastoihin!

Sunnuntaiksi olen ilmoittautunut peräti kahteen lukupiiriin. Aamupäivä alkaa Aki Ollikaisen kanssa kello 11, aiheena hänen tuore teoksensa Musta satu, jonka luin syyskuussa. Myöhemmin, kello 16, alkaa Matti Röngän lukupiiri ja käsittelyssä tämän syksyn teos Eino, jonka myös luin ihan vastikään. On jännittävää päästä keskustelemaan kirjoista, jotka ovat vielä ihan tuoreessa muistissa. En tiedä, millaisia nämä puolentoista tunnin sessiot ovat, mutta sunnuntain jälkeen olen sitäkin viisaampi!

Lukupiirien väliin mahtuu Puhetta sukupuolirooleista Louhessa kello 12, esikoiskirjailijat ja HS:n palkinnon finalistit Aleksis Kiven lavalla kello 13, sekä vielä kahdelta samalla lavalla Katja Kettu kertomassa Yöperhosesta. Jos sunnuntaina jää aikaa ja energiaa, kiertelen taas osastoilla ja toivon näkeväni tuttuja!

Kiitos järjestäjille bloggaripassista! Ihanaa! Nähdään messuilla!

3 kommenttia:

 1. Hyviä tärppejä, ja odotan erityisesti kuulevani kokemuksiasi sunnuntain lukupiireistä. :) Ihanaa nähdä lauantaina pitkästä aikaa! <3

  Ja voi huokaus: minulla olisi ihan hulluna kommentoitavaa jokaiseen postaukseesi, mutta en nytkään ehdi tämän enempää. Jonakin päivänä tulen tänne oikein ajan kanssa ja jätän senpäiväisen kommenttiryöpyn että huh. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ota paineita kommentoinnista! :) Nautitaan ihanasta viikonlopusta!

   Poista
 2. Ihanat kuvat, Kaisa! ❤

  Syksyn odotetuinta hulinaa kohti mennään. Tuo Niinistön ja Donnerin keskustelu kiinnostaisi kovasti, mutta kaikki riippuu kuopuksen kisakunnosta ja Tarinalaakson peuhupaikan kiinnostavuudesta. Arvelisin, että isommat lapset puolestaan haluaisivat nähdä presidentin, ja ehkäpä puolisokin, joten varmaan käydään vuoroissa paikalla.

  Mainiot suunnitelmat sinulla! Näemme! ❤

  VastaaPoista